Hjälpare & verktyg...

 

http://annelibarcelona.bloggsida.se/kategori/andlighet

Öppna upp din magi..

21 jul 2019

Där här är en övning du kan göra för att väcka upp din egen kraft, av Wicca Phyllis Curott.

Och det är inte svart magi det här handlar om, utan kraften som finns i naturen, en ren ljus kraft.

 

Öppna upp din potential och din gåva du föddes med. Bli ett med källan & universums själ.

Vi har tillgång till mer kraft och möjligheter om vi bara vågar och vill hitta öppningarna.

 

Magiskt frigörande cirkel:

 

Du behöver frö, gärna fågelfrö eller solrosfrö eller liknande. Med fördel gör du denna ritual tidigt morgon utomhus, gärna barfota. Men den funkar likaväl i fullmåne som inne om du inte kan göra det utomhus i gryning, låt inte platsen eller tiden begränsa dej, energin finns alltid och överallt.

 

Då sätter vi i gång..

 

Lyft en hand möt öster, i handen har du fröna. Och säg;

”Ande av luft, låt mitt sinne vara ljust i dag.”

Sprid ut några frön i österläge.

 

Vänd dej sedan mot söder. Sträck ut ena handen mot söder och säg;

”Ande av eld, låt mitt mod vara starkt i dag.”

Sprid ut några frön i söderläge.

 

Vänd dej sedan mot väster, sträck ut handen med fröna. Här ska du försöka känna in kärlek i ditt hjärta, tänk på de du har kär, din familj etc,  och säg;

”Ande av vatten, låt mitt hjärta vara öppet och fyllt med kärlek i dag”

Strö ut lite frön i västlig riktning.

 

Vänd dej sedan mot norr, nu ska du kupa händerna som en skål, som du håller ut rakt framför dej, med resten av fröna i händerna. Säg;

”Ande av moder jord, låt mitt mitt arbete vara kreativt, ifyllande och belönande i dag”

Strö ut resten av fröna i norr.

 

Vänd tillbaka mot Öster, så att cirkeln sluts. Sträck upp en hand mot himlen, den andra pekar mot marken. Nu är du stående, centrerad mellan jord och himmel. Nästan som en antenn, som suger upp båda energierna och blandas i dej. Känn balansen mellan det andliga och naturen du står i.  Känn tacksamhet. Tacka moder jord, tacka universum, känn  och ta in denna kärlek i ditt hjärta.

Och avsluta när du känner  dig klar, med frasen;

 

”Låt min dag vara fylld med välsignelse, kärlek, överflöd och tacksamhet”

Väck upp din förmåga...

25 maj 2019

Det är många som inte tror att de har någon,förmåga över huvud taget, eller kankse inte litar på att det de förnimmer inte kan vara sann.

Men alla har vi faktiskt  ne medfödd förmåga. Precis som när vi föds så lär vi oss krypa, gå springa, simma m.m.

En del blir riktigt bra simmare, maratonlöpare etc, en del får till och med OS-medalj, och andra nöjer sig med att kunna simma om det skulle behövas och kanske gör en joggingtur då och då. Men alla kan kan träna upp sin medfödda förmåga av andlighet. Det är bara att sätta igång och träna :)

Ett tips att börja bli mer medveten är att varje morgon när du vaknar, ta en stund att bara känna in, ta några djupa andetag, lyssna inåt och försök att öppna upp, bara känn utan någon som helst prestation om det dyker upp någon känsla, tanke eller bild. Skriv ner det som poppade upp.

På morgonen har du inte påverkats av andras energier, dagen är nyfödd och ren. Det kan vara att du även fått budskap under natten genom drömmar, känslan i drömmen är viktigt. Men tänk inte på drömmen, försök bara att vara blank, utan tanke och bara känn /lyssna. 

Om du inte får något tecken, så konstatera bara att, okey i dag fick jag inget budskap. Ge inte upp, man blir inte maratonlöpare på ett dygn, fortsätt träna, ge dig 3 min varje morgon och du kommer att börja använda din medfödda gåva.

Utveckla din andliga förmåga...

23 apr 2019

Har du testat att använda pendel? Pendel är nog det som jag tycker är lättast att börja med om man är nyfiken på att träna upp sin mediala förmåga, för man får resultat direkt.

 

 

 

Till att börja med är det bra att hålla pendeln i den handen som du inte skriver med, är du högerhänt, så håll den i vänster hand.

 

Börja med att testa åt vilket håll som är ja respektive nej genom att ställa frågor på det du vet svaret på. Heter jag….? Och gärna ”fel-frågor” för att kolla att nej kommer upp åt motsatt håll. När du vet åt vilket håll Ja/nej ligga kan du börja ställa frågor.

 

Vill du sedan ta det till ytterligare en nivå, till exempel för att hitta saker så kan du rita upp de platser som du tror den borttappade prylen kan vara. Tex rita upp olika ringar på ett papper som du sedan skriver i de olika platserna, tex bilen, köket, arbetet, sommarhuset , väskan, jackan, utomhus, inomhus, etc Eller gör en stor cirkel som du delar in i olika "tårtbitar" liknande bilden. Men man kan göra detta väldigt enkelt, det funkar fint ändå.

Använd sedan pendel över varje ring och se om du får ett ja eller nej svar. Eller åt vilken av ringarna/Tårbitarna pendeln pekar. 

#pendel

Tredje ögat...

3 jan 2019

Jag har många spirituella förebilder som jag följer, och jag kollar av med olika astrologer, energitolkare och spirituella tolkare hur de läser av vad som påverkar oss just nu. Det är ett bra sätt att få en röd tråd, som jag kokar ihop och reducerar ner till min egen tolkning.

Ett tips som jag just plockat upp, och som jag inte testat själv än, men vill ändå dela det med er nu är att försöka kommunicera även med det tredje ögat. Testa gärna, och skriv gärna kommentar om hur det funkade för er.

 

 

Så med andra ord, har du någon gång testat att försöka ”kommunicera” med någon anans tredje öga? Om inte, testa då detta.

Nästa gång du samtalar med någon fokusera då på en punkt  lite ovanför deras ögonbryn, och mellan deras ögon. det vill säga på ”tredje ögat”punkten för vår själsliga visioner.

Känn efter hur det känns, och hur/om balanserat samtalet blir.

Kan vara kul att testa och se vad som händer när man även blandar in själens punkt i samtalet.

 

inför det nya...

27 dec 2018

Ge plats för det nya…

 

Inför årsskiftet  ska man passa på att städa bort allt som du inte vill ha med dig in i det nya året.

 

Perfekt att  fräscha upp i  hemmet, i datorn, i garderoben mm. samt en skrubbning av dig själv, gärna i Epsonsalt, eller liknande saltskrubb.

(Om du inte orkar ha en garderobstömning så ha det som mål på din lista för 2019.)

 

Hemma är det bra att städa upp ordentligt, vädra ut, använd Salvia, Palo Santo eller rökelser.

 

Gör så här:

 

  1. Börja med att rensa, kasta, lämna in återvinning etc så att du har fria rena ytor. Kolla gärna igenom datorn (kan göras vid annat tillfälle, gärna innan du gör följande städritual) Bort med alla vissna blommor, de stoppar tillväxt av pengar!

 

  1. Sedan är det dax för städning, bort med damm, lort, och sunkiga diskbänkar. Sätt på musik du gillar och kör igång.

 

  1. ”Rök ut” stillastående och dåliga energier, använd Salvia/Palo santo/ Rökelser etc, ställ fönstren på vid gavel så hemmet vädras igenom. Vid extra tunga energier kan man med fördel klappa i händerna och gå runt i varje hörn, bakom dörrar etc där det samlas stillastående energi.

 

  1. När du gått igenom, rensat städat & vädrat är det dax för dig själv att skrubba dig ren från topp till tå.

 

  1. Som extra bonus är det fint att sätta in fräscha blommor som stimulerar växtkraft, och drar till sig pengar.

 

  1. Känn skillnaden!

 

Njut av en ny fräsch start på det nya året.