Astrologi

 

Fem...

24 maj 2019

 

5, är talet för dagen. (2+4,+5,+2+0+1+9= 23=2+3=5)

Fem står för Transformation.

5 är  Mars tal, och används för energi, passion, mod och viljestyrka. Faktiskt står femman för "magisk portal", där allt kan hända. Den indikerar även att det kan finns utmaningar i dag, och möjlighet att utveckla dina förmågor. 

Femman hör ihop med luft och mental tankeverksamhet. Och mer luft-energier känner vi av i dag då månen går in i Vattumannens tecken, som även det är ett lufttecken.

 

Det här gör att du kan känna en en viss rastlöshet i dag, så se till att få det ur systemet genom att träna, skriva, prata eller liknande får att energin inte ska stoppas upp, utan rensa ut den på ett eller annat sätt.

Luft handlar alltid om rörelse, så se till att röra på kroppen och låt dina känslor flöda.

Magiska överraskningar på väg....

22 maj 2019

Förvänta dig det oväntade…

Den här veckan kommer du inte kunna lita på / använda dig av dina sinnen på det sätt som du är van. För när Mars och Uranus förenas kan allt hända.

Grundliga Uranus står nu i Oxen tecken, som styr våra sinnen, står i position med handlingskraftiga mars och känslosamma kräftan. En gynnsam förening som kan ge dig oväntade genombrott när du minst anar det.

 

 

Samtidigt har vi den frigörande Neptunus i fiskarnas tecken, som bildar en position  till ”North Node” som står för ditt öde, vilket öppnar osynliga dörrar till en högre förståelse och ger dig en ny synvinkel. Nästan som en 3-D bild som helt plötsligt öppnas sig och du ser allt klart, något du inte sett innan.

Det här är en positiv förändring som innebär healing och förståelse för det som kanske tidigare varit svårt, och verkat omöjligt. 

 

Vi omges alltid av mysterium i våra liv, det kommer och går som i vågor eller ibland kanske vi kastas runt som i en torktumlare utan kontroll, men hela tiden parallellt med detta så finns enorm potentiell kraft av magi.

 

Mitt tips är att när du  släpper kontrollen över hur du tror ditt liv ska bli, sluta styra styra vad som kommer finnas på din väg genom livet och helt enkelt låta sanningen komma till dig av sig självt, när du vågar ha tillit till att ”det som sker, sker bäst” så kommer du bli förvånad över vart du landar. Livet i sig är större än det vi tror vi vill ha.

Dagens energi...

17 maj 2019

 

I dag står månen i skorpionens tecken, och då har även Pluto har en inverkan oss,  vilket ger oss en möjlighet att inse var vår styrka ligger, och även vart vi ger bort den helt i onödan.

Den här dagen är förknippad med makt, prestige och välstånd.

 

Så var uppmärksam på hur du funkar tillsammans med andra i dag, ger du bort din energi till någon energitjuv? Eller är det så att du inte vågar vara helt ärlig med hur du känner?

 

Bästa sättet att hantera denna dagen är att vara ärlig och rak.  Du ska oxå vara uppmärksam, eftersom Pluto är här för att hjälpa dig ”äga" din egen kraft.

Venus styr...

15 maj 2019

Venus är nu i sitt rätta element, nämligen i oxens tecken. Venus styr oxen, så hon känner sig hemma och kan slå ut i full feminin kraft. Grejen är att även solen ,Merkurius och Uranus har gått in i oxens tecken.

Samtidigt går Mars in i kräftans tecken vilket kan tolkas som att den maskulina kraften går in i ett känsligare sinne då mars styrs av månen.

Det här skapar en stark paradox, då vi har så mycket övergrepp på kvinnor som kommit upp i dagsljuset just nu. Kanske är det universums sätt att påminna oss om att en förenad stark feminin kraft är kraftfull.

Så se till att använda dig av din feminina kraft nu, då den står på topp.

 

Men vill bara förtydliga att oavsett kön  består vi alla v feminin och maskulin kraft! Som Yin och Yang. Oavsett om vi är födda med en ”manlig eller kvinnlig kostym”. Alla bör nu bejaka den kvinnliga energin. Att få tillbaka balansen, att minska övergrepp och förtryck. Lyssna inåt...

21 apr 2019

Om man ser saker och ting ur ett astrologiskt perspektiv så har vi en ökad energiperiod nu i April. Det här påverkar vår själ, den är mer vaken och allert just nu.

Då kanske du undrar hur man märker det, eller hur det påverkar oss?

Svaret är genom att vi drömmer mer och intensivt. Kanske fårdu bilder som ”bara poppar upp”, eller budskap på andra sätt.

Ta tillfället i akt och var lyhörd, fundera lite på vad du drömde direkt när du vaknar på morgonen. Ett tips är att faktiskt ha penna och paper bredvid dig och skriv ner några stödord om drömmen, och framför allt vilken känsla du hade, så kommer du ihåg din dröm. Det är ett bra sätt, och bra tid att verkligen komma i kontakt med din inre röst.

bild; Aa Dil / Unsplash

Veckans energier...

15 apr 2019

Det är mycket energier som påverkar oss den här veckan. Med kärleksfulla Venus i fiskarna och optimistiska Jupiter fås kan problemet bli att  vi ser verkligheten genom rosafärgade glasögon.

Så se till att ta dem av, i alla fall då och då. Läs det finstilta noggrant, det behöver inte nödvändigtvis betyda att det inte är så fantastisk bra som du trodde.

Redan på måndag kan vi känna ev en något mer harmonisk kännas denna veckan. Men det kommer mer av den varan till helgen. 

Passa på att ge dig själv mycket egentid denna veckan, innan helgen då energierna ändras.

Fredag 19 april, som vi har nymånen i Vågen, så passa på att göra en nymåneceremoni, helt enkelt fokusera på sådant du vill dra till dig. Skriv gärna ner på en lapp vad du önskar få mer av i ditt liv.

Samt att solen lämnar självorienterade Väduren och går in i  jordade och stabila Oxen., och vi går över i mer praktiska frågor istället. Förenkla så mycket du kan men se till at njuta av livet och ha kul!

 

Stormiga energier

2 apr 2019

Aprilväder vet vi alla vad det är, men man kan säga att vi har ett liknade känsla när det gäller vad som påverkar oss från universum , astrologiskt.

 

April är en månad som sanningar kommer komma fram. Sådant som vi kanske inte ens tänkt säga kommer upp till ytan, och helt plötligt har vi sagt det där som vi inte ville säga.

 

Det gäller även globalt, det kan förväntas komma fram massa sanningen gällande politik, skandaler, romanser etc. Bara vänta och se ;)

Tipset är att försöka ge sig själv mycket egen tid under april. Ta små pauser, meditera, promenera i naturen, vid havet eller annat som lugnar dig. Se det som en återhämtning efter mars då energierna påverkade oss på djupet, och vi var mer eller mindre tvinga att ”göra om och göra rätt”. Den ”läxan” ska nu få sjunka in i oss.

 

Så ge dig själv tid, ta det lugnt och återhämta /ladda dig.