Energier

 

 

 

 

##FACEBOOK-COMMENTS-LIGHT#

Öppna upp din magi..

21 jul 2019

Där här är en övning du kan göra för att väcka upp din egen kraft, av Wicca Phyllis Curott.

Och det är inte svart magi det här handlar om, utan kraften som finns i naturen, en ren ljus kraft.

 

Öppna upp din potential och din gåva du föddes med. Bli ett med källan & universums själ.

Vi har tillgång till mer kraft och möjligheter om vi bara vågar och vill hitta öppningarna.

 

Magiskt frigörande cirkel:

 

Du behöver frö, gärna fågelfrö eller solrosfrö eller liknande. Med fördel gör du denna ritual tidigt morgon utomhus, gärna barfota. Men den funkar likaväl i fullmåne som inne om du inte kan göra det utomhus i gryning, låt inte platsen eller tiden begränsa dej, energin finns alltid och överallt.

 

Då sätter vi i gång..

 

Lyft en hand möt öster, i handen har du fröna. Och säg;

”Ande av luft, låt mitt sinne vara ljust i dag.”

Sprid ut några frön i österläge.

 

Vänd dej sedan mot söder. Sträck ut ena handen mot söder och säg;

”Ande av eld, låt mitt mod vara starkt i dag.”

Sprid ut några frön i söderläge.

 

Vänd dej sedan mot väster, sträck ut handen med fröna. Här ska du försöka känna in kärlek i ditt hjärta, tänk på de du har kär, din familj etc,  och säg;

”Ande av vatten, låt mitt hjärta vara öppet och fyllt med kärlek i dag”

Strö ut lite frön i västlig riktning.

 

Vänd dej sedan mot norr, nu ska du kupa händerna som en skål, som du håller ut rakt framför dej, med resten av fröna i händerna. Säg;

”Ande av moder jord, låt mitt mitt arbete vara kreativt, ifyllande och belönande i dag”

Strö ut resten av fröna i norr.

 

Vänd tillbaka mot Öster, så att cirkeln sluts. Sträck upp en hand mot himlen, den andra pekar mot marken. Nu är du stående, centrerad mellan jord och himmel. Nästan som en antenn, som suger upp båda energierna och blandas i dej. Känn balansen mellan det andliga och naturen du står i.  Känn tacksamhet. Tacka moder jord, tacka universum, känn  och ta in denna kärlek i ditt hjärta.

Och avsluta när du känner  dig klar, med frasen;

 

”Låt min dag vara fylld med välsignelse, kärlek, överflöd och tacksamhet”

Väck upp din förmåga...

25 maj 2019

Det är många som inte tror att de har någon,förmåga över huvud taget, eller kankse inte litar på att det de förnimmer inte kan vara sann.

Men alla har vi faktiskt  ne medfödd förmåga. Precis som när vi föds så lär vi oss krypa, gå springa, simma m.m.

En del blir riktigt bra simmare, maratonlöpare etc, en del får till och med OS-medalj, och andra nöjer sig med att kunna simma om det skulle behövas och kanske gör en joggingtur då och då. Men alla kan kan träna upp sin medfödda förmåga av andlighet. Det är bara att sätta igång och träna :)

Ett tips att börja bli mer medveten är att varje morgon när du vaknar, ta en stund att bara känna in, ta några djupa andetag, lyssna inåt och försök att öppna upp, bara känn utan någon som helst prestation om det dyker upp någon känsla, tanke eller bild. Skriv ner det som poppade upp.

På morgonen har du inte påverkats av andras energier, dagen är nyfödd och ren. Det kan vara att du även fått budskap under natten genom drömmar, känslan i drömmen är viktigt. Men tänk inte på drömmen, försök bara att vara blank, utan tanke och bara känn /lyssna. 

Om du inte får något tecken, så konstatera bara att, okey i dag fick jag inget budskap. Ge inte upp, man blir inte maratonlöpare på ett dygn, fortsätt träna, ge dig 3 min varje morgon och du kommer att börja använda din medfödda gåva.

Magiska överraskningar på väg....

22 maj 2019

Förvänta dig det oväntade…

Den här veckan kommer du inte kunna lita på / använda dig av dina sinnen på det sätt som du är van. För när Mars och Uranus förenas kan allt hända.

Grundliga Uranus står nu i Oxen tecken, som styr våra sinnen, står i position med handlingskraftiga mars och känslosamma kräftan. En gynnsam förening som kan ge dig oväntade genombrott när du minst anar det.

 

 

Samtidigt har vi den frigörande Neptunus i fiskarnas tecken, som bildar en position  till ”North Node” som står för ditt öde, vilket öppnar osynliga dörrar till en högre förståelse och ger dig en ny synvinkel. Nästan som en 3-D bild som helt plötsligt öppnas sig och du ser allt klart, något du inte sett innan.

Det här är en positiv förändring som innebär healing och förståelse för det som kanske tidigare varit svårt, och verkat omöjligt. 

 

Vi omges alltid av mysterium i våra liv, det kommer och går som i vågor eller ibland kanske vi kastas runt som i en torktumlare utan kontroll, men hela tiden parallellt med detta så finns enorm potentiell kraft av magi.

 

Mitt tips är att när du  släpper kontrollen över hur du tror ditt liv ska bli, sluta styra styra vad som kommer finnas på din väg genom livet och helt enkelt låta sanningen komma till dig av sig självt, när du vågar ha tillit till att ”det som sker, sker bäst” så kommer du bli förvånad över vart du landar. Livet i sig är större än det vi tror vi vill ha.

Dagens energi...

17 maj 2019

 

I dag står månen i skorpionens tecken, och då har även Pluto har en inverkan oss,  vilket ger oss en möjlighet att inse var vår styrka ligger, och även vart vi ger bort den helt i onödan.

Den här dagen är förknippad med makt, prestige och välstånd.

 

Så var uppmärksam på hur du funkar tillsammans med andra i dag, ger du bort din energi till någon energitjuv? Eller är det så att du inte vågar vara helt ärlig med hur du känner?

 

Bästa sättet att hantera denna dagen är att vara ärlig och rak.  Du ska oxå vara uppmärksam, eftersom Pluto är här för att hjälpa dig ”äga" din egen kraft.

Venus styr...

15 maj 2019

Venus är nu i sitt rätta element, nämligen i oxens tecken. Venus styr oxen, så hon känner sig hemma och kan slå ut i full feminin kraft. Grejen är att även solen ,Merkurius och Uranus har gått in i oxens tecken.

Samtidigt går Mars in i kräftans tecken vilket kan tolkas som att den maskulina kraften går in i ett känsligare sinne då mars styrs av månen.

Det här skapar en stark paradox, då vi har så mycket övergrepp på kvinnor som kommit upp i dagsljuset just nu. Kanske är det universums sätt att påminna oss om att en förenad stark feminin kraft är kraftfull.

Så se till att använda dig av din feminina kraft nu, då den står på topp.

 

Men vill bara förtydliga att oavsett kön  består vi alla v feminin och maskulin kraft! Som Yin och Yang. Oavsett om vi är födda med en ”manlig eller kvinnlig kostym”. Alla bör nu bejaka den kvinnliga energin. Att få tillbaka balansen, att minska övergrepp och förtryck. Maj månads energier...

27 apr 2019

det här kan du förvänta dig av maj.

Nu går vi mot slutet av april, och maj står för dörren.

Maj förutspås att bli en månad med både toppar och dalar. Så det är i första hand 3 saker som du bör ha med dig, och påminnas om varje dag.

 

-Expansion.

-Ökad medvetenhet.

-Se saker och ting från ett större perspektiv, var framtidsfokuserad.

 

I maj är det bra om du inte ser saker och ting från ett grodperspektiv. Försök att se några steg till, med andra ord ta ett mer långsiktigt perspektiv. 

Det är mycket som kommer att förändras, så var beredd på expansion, att växa, lära och se saker återigen från ett större perspektiv.

 

Försök att  vara flexibel, att följa med i svängningarna som kommer. Du kan likna maj med vågor som slår in över en strand, Vågorna slår in och det bli ett överflöd, och vågorna försvinner och det blir ett tomrum. Så kommer månaden att kännas, så var flexibel och flyt med, det är ingen ide att sträva emot, du kommer bara trötta ut dig till ingen nytta alls.

 

Så var förändringsbenägen, se framåt i ett större perspektiv, alltså se hela havet, inte bara på vågen. Och var medveten om vad det är som händer.

Lyssna inåt...

21 apr 2019

Om man ser saker och ting ur ett astrologiskt perspektiv så har vi en ökad energiperiod nu i April. Det här påverkar vår själ, den är mer vaken och allert just nu.

Då kanske du undrar hur man märker det, eller hur det påverkar oss?

Svaret är genom att vi drömmer mer och intensivt. Kanske fårdu bilder som ”bara poppar upp”, eller budskap på andra sätt.

Ta tillfället i akt och var lyhörd, fundera lite på vad du drömde direkt när du vaknar på morgonen. Ett tips är att faktiskt ha penna och paper bredvid dig och skriv ner några stödord om drömmen, och framför allt vilken känsla du hade, så kommer du ihåg din dröm. Det är ett bra sätt, och bra tid att verkligen komma i kontakt med din inre röst.

bild; Aa Dil / Unsplash

Veckans energier...

15 apr 2019

Det är mycket energier som påverkar oss den här veckan. Med kärleksfulla Venus i fiskarna och optimistiska Jupiter fås kan problemet bli att  vi ser verkligheten genom rosafärgade glasögon.

Så se till att ta dem av, i alla fall då och då. Läs det finstilta noggrant, det behöver inte nödvändigtvis betyda att det inte är så fantastisk bra som du trodde.

Redan på måndag kan vi känna ev en något mer harmonisk kännas denna veckan. Men det kommer mer av den varan till helgen. 

Passa på att ge dig själv mycket egentid denna veckan, innan helgen då energierna ändras.

Fredag 19 april, som vi har nymånen i Vågen, så passa på att göra en nymåneceremoni, helt enkelt fokusera på sådant du vill dra till dig. Skriv gärna ner på en lapp vad du önskar få mer av i ditt liv.

Samt att solen lämnar självorienterade Väduren och går in i  jordade och stabila Oxen., och vi går över i mer praktiska frågor istället. Förenkla så mycket du kan men se till at njuta av livet och ha kul!

 

Stormiga energier

2 apr 2019

Aprilväder vet vi alla vad det är, men man kan säga att vi har ett liknade känsla när det gäller vad som påverkar oss från universum , astrologiskt.

 

April är en månad som sanningar kommer komma fram. Sådant som vi kanske inte ens tänkt säga kommer upp till ytan, och helt plötligt har vi sagt det där som vi inte ville säga.

 

Det gäller även globalt, det kan förväntas komma fram massa sanningen gällande politik, skandaler, romanser etc. Bara vänta och se ;)

Tipset är att försöka ge sig själv mycket egen tid under april. Ta små pauser, meditera, promenera i naturen, vid havet eller annat som lugnar dig. Se det som en återhämtning efter mars då energierna påverkade oss på djupet, och vi var mer eller mindre tvinga att ”göra om och göra rätt”. Den ”läxan” ska nu få sjunka in i oss.

 

Så ge dig själv tid, ta det lugnt och återhämta /ladda dig.

Tredje ögat...

3 jan 2019

Jag har många spirituella förebilder som jag följer, och jag kollar av med olika astrologer, energitolkare och spirituella tolkare hur de läser av vad som påverkar oss just nu. Det är ett bra sätt att få en röd tråd, som jag kokar ihop och reducerar ner till min egen tolkning.

Ett tips som jag just plockat upp, och som jag inte testat själv än, men vill ändå dela det med er nu är att försöka kommunicera även med det tredje ögat. Testa gärna, och skriv gärna kommentar om hur det funkade för er.

 

 

Så med andra ord, har du någon gång testat att försöka ”kommunicera” med någon anans tredje öga? Om inte, testa då detta.

Nästa gång du samtalar med någon fokusera då på en punkt  lite ovanför deras ögonbryn, och mellan deras ögon. det vill säga på ”tredje ögat”punkten för vår själsliga visioner.

Känn efter hur det känns, och hur/om balanserat samtalet blir.

Kan vara kul att testa och se vad som händer när man även blandar in själens punkt i samtalet.

 

inför det nya...

27 dec 2018

Ge plats för det nya…

 

Inför årsskiftet  ska man passa på att städa bort allt som du inte vill ha med dig in i det nya året.

 

Perfekt att  fräscha upp i  hemmet, i datorn, i garderoben mm. samt en skrubbning av dig själv, gärna i Epsonsalt, eller liknande saltskrubb.

(Om du inte orkar ha en garderobstömning så ha det som mål på din lista för 2019.)

 

Hemma är det bra att städa upp ordentligt, vädra ut, använd Salvia, Palo Santo eller rökelser.

 

Gör så här:

 

  1. Börja med att rensa, kasta, lämna in återvinning etc så att du har fria rena ytor. Kolla gärna igenom datorn (kan göras vid annat tillfälle, gärna innan du gör följande städritual) Bort med alla vissna blommor, de stoppar tillväxt av pengar!

 

  1. Sedan är det dax för städning, bort med damm, lort, och sunkiga diskbänkar. Sätt på musik du gillar och kör igång.

 

  1. ”Rök ut” stillastående och dåliga energier, använd Salvia/Palo santo/ Rökelser etc, ställ fönstren på vid gavel så hemmet vädras igenom. Vid extra tunga energier kan man med fördel klappa i händerna och gå runt i varje hörn, bakom dörrar etc där det samlas stillastående energi.

 

  1. När du gått igenom, rensat städat & vädrat är det dax för dig själv att skrubba dig ren från topp till tå.

 

  1. Som extra bonus är det fint att sätta in fräscha blommor som stimulerar växtkraft, och drar till sig pengar.

 

  1. Känn skillnaden!

 

Njut av en ny fräsch start på det nya året.